Airlive kamery BU-3028IVS

AirLive: IP kamery BU-3028 a BU-3028IVS

2. 9. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: AirLive)
Společnost Airlive představila novou rodinu 3Mpx IP kamer BU-3028/BU-3028IVS s inteligentním ostřením pomocí motorizovaného objektivu s 3,5x zoomem. Kamery jsou určeny jak k vnitřnímu, tak venkovnímu použití díky krytu se zvýšenou odolností proti počasí (IP66) i vandalizmu (IK10).

Kamery disponují vestavěným stabilizátorem videa, který redukuje vibrace způsobené například větrem. Díky inteligentnímu přísvitu IR LED s dosvitem až 25 m a ICR jsou kamery vhodné i pro použití v noci.
Kamery jsou vybaveny inovativní funkcí inteligentního zaostření. Funkce umožňuje okamžitě upravit zaostření po každé změně ohniskové vzdálenosti. Inteligentní zaostření pracuje s motorickým zoomem, pomocí kterého lze změnit ohniskovou vzdálenost od tří do 10,5 mm. Tato funkce dále zjednodušuje instalaci a nastavení kamery bez nutnosti voláni kvalifikovaného technika a odmontování kamery z místa instalace. To je užitečné zejména v situacích, kdy je kamera namontovaná na těžko přístupném místě nebo při instalace mnoha kamer, které je třeba konfigurovat.  Dodávaný software umožňuje provádět vzdálenou správu kamery nebo re-konfiguraci již namontovaných zařízení.
Kamery AirLive BU-3028/BU-3028IVS nabízejí rozlišení tři megapixely při rychlosti 25 snímků za sekundu nebo 1 080p při 30 snímcích za sekundu. Inteligentní IR automaticky nastaví intenzitu osvětlení a tím zajistí, že kamera pořídí video i ve tmě. Funkce digitální stabilizace videa dodatečně sníží rozmazání nahraného videa způsobené chvěním kamery. Technologie Clear Motion minimalizuje rozmazání způsobené pohybem objektů.
Díky vestavěnému microSD slotu na paměťovou kartu lze nahrávat video i místně bez PC nebo nahrávacího zařízení NVR (podporovány jsou microSDXC karty s kapacitou až 64GB). Díky funkci obousměrného přenosu audia nechybí možnost sledovanou oblast slyšet a reagovat vzdáleně. Kromě toho kamery nabízejí digitální vstup a výstup pro připojení příslušenství do kamerového systému.
Model AirLive BU-3028IVS navíc obsahuje funkce inteligentní analýzy videa. Díky schopností rozpoznání tváří může kamera například identifikovat konkrétní osobu a podle toho ji vpustit či nevpustit do budovy. Kamera zvládne obličej rozeznat během několika vteřin. Pro jednoduché a pohodlné řešení zabezpečení pozemku poslouží funkce e-Fence (neviditelné oplocení). Pokud někdo vkročí na pozemek, kamera okamžitě spustí alarm nebo odešle e-mail s upozorněním. Funkce Trip Zone je podobná, ale nabízí pokročilejší možnosti a umožňuje určit, co může subjekt v daném prostoru dělat. Režim iMotion (iPohyb) nabízí možnost čtyř hlídaných zón, ve kterých lze hlídat objekty (např. obrazy). Tento režim je přesnější, než normální detekce pohybu, a umožňuje hlídat jak objekty, tak osoby nebo auta. Jednou z užitečných funkcí IVS je také počítání objektů jako jsou projíždějící auta nebo procházející lidé. Data jsou ukládána pro další analýzu a navíc lze nadefinovat upozornění například na základě překročení nebo dosažení určitého počtu osob nebo objektů.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brána do světa IoT od AirLive

Chytrá zásuvka od AirLive pohlídá spotřebu energie

Nové produkty AirLive pro automatizaci domácnosti