AirLive tip na vánoční dárek

Dnešním tipem na vánoční dárek bude náš nejrychlejší a nejzajímavější router N450R.

Při neustále rostoucím počtu zařízení, které vyžadují stabilní bezdrátový přístup k internetu či lokální síti se za velmi krátkou časovou periodu zvedly nebývale nároky na Wi-fi sítě.
 

Kdysi běžný standard 802.11g se svým maximem 54 Mb/s je již na ústupu a je téměř vytlačen novějším 802.11n, ze kterého mnozí výrobci dostali za použití tří všesměrových antén 450 Mb/s. Všechny schopnosti bezdrátových routerů však nejsou podstatné, pokud se router umístí do interiéru a signál musí čelit neskonale velkému množství překážek od ocelových konstrukcí, přes železobetonové stropy a tlusté monolitické zdi a následně přijímače trpí nedostatkem síly či kvality signálu. Výrobci se předhání v počtu antén a to oběma směry.

Se všesměrovými anténami se vyřešilo mnoho problémů a dnes zcela běžný tříkusový standard nikoho nepřekvapí. Lze s nimi v jistém kroutícím momentu manipulovat a signál tak lépe směrovat, ale i zde jsou jisté hranice.


Tyto hranice zcela boří technologie směrování vyzářeného signálu zvané beamforming, která spatřila světlo světa v mobilních sítích již v roce 1995. S touto technologií náš router N450R automaticky mění výstupní charakteristiku každé antény a tím upravujete výsledný signál tak, aby dorazil k jakémukoli přijímači v síti v co nejlepší kvalitě. Jinak řečeno každá anténa vysílá s odlišnou charakteristikou a to na základě analýzy umístění klientů v prostoru a jejich vlastních potřeb na sílu a kvalitu signálu.  

 

Technologií beamforming se zvyšuje zisk bezdrátového spojení přibližně o 9dB a to výrazně zvyšuje rozsah a propustnost signálu v interiéru nemluvě o jednotnosti pokrytí signálu v rozsahu 2,4GHz. Díky tvarování paprsku je i signál lépe odolný rušení. 





 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brána do světa IoT od AirLive

Chytrá zásuvka od AirLive pohlídá spotřebu energie

Nové produkty AirLive pro automatizaci domácnosti